Bahan A
2 cwn tepung gandum/superfine
¾ cwn serbuk koko
2 sudu kecil soda bikarbonat
2 sudu kecil b.powder
¾ cwn serbuk koko
2 sudu kecil soda bikarbonat
2 sudu kecil b.powder
Bahan B
2 cwn gula castor
1 cwn susu cair
1 cwn myk masak @ butter dicairkan (saya guna minyak masak)
1 cwn air panas suam
1 sudu besar coklat emulco x masukkan, xde stok
3 biji telur
1 cwn susu cair
1 cwn myk masak @ butter dicairkan (saya guna minyak masak)
1 cwn air panas suam
1 sudu besar coklat emulco x masukkan, xde stok
3 biji telur
Cara-Cara
Ayak Bhn A, ketepikan
Campur semua Bhn B dan kacau sebati (guna whisker aje)
Masukkan Bhn A ke dlm bahan B dan gaul rata
Bakar 50’-1 jam, suhu 150C, api atas bawah atau sehingga masak.
Guna loyang 8x8
Campur semua Bhn B dan kacau sebati (guna whisker aje)
Masukkan Bhn A ke dlm bahan B dan gaul rata
Bakar 50’-1 jam, suhu 150C, api atas bawah atau sehingga masak.
Guna loyang 8x8
TOPPING MUDAH YANG SEDAP
1/2 cwn serbuk koko saya ganti dengan milo
1 cwn gula guna 3/4 cawan
2 1/2 cwn air (saya guna susu cair)
1/2 cwn tpg jagung
2 sudu besar majerin/ butter
1 cwn gula guna 3/4 cawan
2 1/2 cwn air (saya guna susu cair)
1/2 cwn tpg jagung
2 sudu besar majerin/ butter
Cara- Cara
Masuk semua bhn dlm bekas dan masakkan atas dapur dngan menggunakan api kecil, sentiasa dikacau. Bila dah siap, sejukkan sebentar dan sapu terus disekeliling kek. Hias ikut kreativiti masing2.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar